KLIK HIER OM DIT PERSDOSSIER TE DOWNLOADEN

HET GIPS, NATUURLIJK!

 

Waarom kiezen voor gipsen lijstwerk in plaats van synthetisch schuim, polystyreen of polyurethaan lijstwerk ?

                                           

Hier zijn 5 redenen die u kunnen helpen : 

1_1.png

ESTHETIEK

De fluweelzachte, matte pleisterafwerking is onvergelijkbaar. Zelfs geschilderd, kan het geen kwaad om het te erkennen. De randen zijn fijn en zacht, het materiaal is edel en massief. De lijnen zijn recht omdat gips niet flexibel is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC-schuim, dat de onvolkomenheden van de muur zal volgen.

 

 STABILITEIT

Een van de gouden regels in de bouw is de homogeniteit van materialen. Om torsie of scheuren te voorkomen, is het van essentieel belang altijd met materialen van dezelfde soort te werken. Daarom moeten gipslijsten bij voorkeur worden gebruikt op gipsplaten of plafonds van gipsplaten.

 

Synthetisch lijstwerk, ongeacht de wijze van vervaardiging of bevestiging, heeft niet dezelfde eigenschappen. Bij temperatuurverschillen zullen zij vervormen of krimpen, waardoor scheuren of gapende voegen ontstaan.

 

Integendeel, lijstwerk in gips is tijdloos, stabiel en niet bang voor warmte, kou of vochtigheid. Ze zijn gemaakt om 100 jaar mee te gaan, op zijn minst...

 

 ECOLOGIE

Lijstwerken van kunsthars, een synthetisch materiaal, en vooral de fabrieken ervan, kunnen niet als milieuvriendelijk worden beschouwd.

Voor een gipspleister worden geen oplosmiddelen of schadelijke producten gebruikt in het fabricatie, installatie- of recyclageproces. Het gips is afkomstig uit natuurlijke gipsgroeven in het bekken van Parijs. Parijspleister, personeel, stucwerk zijn natuurlijke materialen, neutraal voor het milieu en onschadelijk voor de gezondheid.

Beter nog, zij regelen ook de vochtigheid in de kamer, zijn een uitstekende geluidsisolator en beschermen tegen brand. Tenslotte kan de verf ook natuurlijk zijn, zoals een muur en zonder dat een primer nodig is.

 

 

 BRANDWERENDHEID

Het gipsen lijstwerk heeft een hoge brandwerendheid, van nature en zonder dat enige behandeling nodig is. De staf wordt zelfs gebruikt als brandwerend materiaal: plafond, schoorsteen, afzuigkap, ventilatiekanaal, ...

 

PRIJS

De grondstof voor een gipsen lijst is goedkoop omdat er in onze streken veel steengroeven zijn. Dit verklaart waarom een gipsen lijst, in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, minder duur is dan zijn concurrent in polyurethaan, en hoe groter de lijst, hoe groter de hoeveelheid grondstof die nodig is om hem te vervaardigen, en dus hoe concurrerender het gips is.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten lijstwerk op de markt?

 

Tableau pour site nl .jpg